11. listopad v Brně byl ve znamení slavnosti Svatomartinských hodů, kde se ochutnávalo letošní Svatomartinské víno. Připraveno bylo na 100 vzorků mladých vín od různých vinařů jihomoravského kraje. Městys Višňové zde svými víny zastupovalo Adámkovo vinařství.

 

Vše začalo v katedrále sv. Petra a Pavla posvěcením lahve Svatomartinského vína. Svatý Martin, na bílém koni, vedl krojovanou chasu přes Zelný trh až na náměstí Svobody a všechny zval na ochutnávku. Součástí chasy byli i žáci ZŠ Višňové, kteří zde prezentovali ZŠ Višňové, Městys Višňové a Svazek obcí Moravia.

V 11 hodin byla na pódiu určeného pro kulturní program na náměstí Svobody slavnostně otevřena posvěcená lahev Svatomartinského vína. Přípitkem bylo poděkováno za úrodu a práci vinařů. Tím začal kulturní program a ochutnávka Svatomartinských vín.

Součástí kulturního programu bylo i vystoupení dětí ze ZŠ Višňové. Nejprve pan starosta Višňové, Mgr. Vladimír Korek, krátce představil městys, mikroregion a poté vystoupili žáci v krátkém pásmu lidových písní a tanců, které nacvičili s pedagogickými pracovníky ZŠ Višňové.

Dětem se vystoupení velice povedlo. Všem zúčastněným, kteří se podíleli na prezentaci městyse, mikroregionu a základní školy, děkujeme i za čas obětovaný vlastní přípravě. Více na webu www.visnove.cz

 

 

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1148499747-sama-doma/311292320130017/  (71. minuta)

Comments are closed.

ŽEROTICE

VÝROVICE

TVOŘIHÁZ

TRSTĚNICE

počítadlo

257272 návštěvníků